Pensioen

Het streven naar onafhankelijkheid en het nemen van eigen beslissingen zijn voor de meeste startende ondernemers de redenen om zich te vestigen als zelfstandig ondernemer. Als startende ondernemer komt er een hoop op je af, maar hoe ga je hier op een efficiënte manier mee om?

Startende ondernemer

Als startende ondernemer komt er een hoop op je af: het verzinnen van een bedrijfsnaam, de inschrijving bij de Kamer van Koophandel, het regelen van de financiën, het regelen van de benodigde verzekeringen, het aanmelden bij de fiscus en het laten maken van een website en een eigen huisstijl.


Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Sinds 1 augustus 2004 is het sociale vangnet voor de arbeidsongeschikte ondernemer drastisch beperkt. Tot die datum was er de Wet arbeidsongeschiktheid zelfstandigen (WAZ), als tegenhanger voor de WAO voor werknemers.


Directeur/DGA

Als directeur grootaandeelhouder (DGA) heeft u meerdere inkomens- en vermogensposities. U heeft naast uw financiële positie als priv├ępersoon ook een vennootschappelijke financiële positie.


Bedrijfsoverdracht

Grote kans dat u in de toekomst als ondernemer uw bedrijf over zal dragen. Bedrijfsovername vraagt om kennis en expertise op allerlei vakgebieden.


Print deze paginaLinksDienstenwijzerDienstverleningsdocumentDisclaimerPrivacyContactSitemap