Pensioen

Er komt een moment dat de werkzame fase van uw leven ten einde komt; dit kan zijn omdat u met pensioen gaat, u overlijdt of omdat u besluit uw onderneming te verkopen en te gaan genieten van een welverdiend pensioen. Maar hoe is uw pensioen geregeld en hoeveel pensioen en AOW krijgt u eigenlijk per maand?

Wezenpensioen

Het wezenpensioen is bedoeld voor de kinderen van de overleden werknemer. Het is een tijdelijke uitkering die duurt tot de kinderen een bepaalde leeftijd hebben bereikt.


Ouderdomspensioen

Het ouderdomspensioen is de uitkering die u na uw 65e krijgt. Het pensioen dat u krijgt is afhankelijk van de pensioensregeling die u krijgt aangeboden van uw werkgever. Dit heeft invloed op de mate waarin u in meer of mindere mate een volledig pensioen opbouwd.


Nabestaandenpensioen

Indien u gehuwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft dan heeft u of uw partner wanneer de ander komt te overlijden recht op nabestaandenpensioen.


AOW

De Algemene ouderdomswet (AOW) is een volksverzekering waarvoor iedereen die rechtmatig in Nederland woont, verzekerd is.


ANW

De Algemene nabestaandenwet (ANW) is een volksverzekering waarvoor iedereen die rechtmatig in Nederland woont, verzekerd is.


Print deze paginaLinksDienstenwijzerDienstverleningsdocumentDisclaimerPrivacyContactSitemap